Margarita - un cocktail echilibrat

Margarita - un cocktail echilibrat

Margarita este cocktail-ul care se află pe buzele tuturor americanilor. Unul dintre cele mai apreciate cocktail-uri din Statele Unite ale Americii, Margarita este un mix echilibrat de arome. Dacă îl vei gusta măcar o dată vei avea ocazia să simți un echilibru perfect de dulce, amărui și acru. La baza acestui cocktail stă tequilla, dar asta nu înseamnă, neapărat, că a fost inventat în Mexic.

Un cocktail atât de apreciat merită să îi fie cunoscute originile. De aceea am căutat să vedem cine au fost cei care au îndrăznit să se joace cu ingredientele, dând naștere acestei băuturi.

 1. Margarita: cum a luat naștere acest cocktail echilibrat
 2. Rețetă Margarita: Ingrediente și mod de preparare
 3. Tot ce nu știai despre Margarita

Margarita: cum a luat naștere acest cocktail echilibrat

Un cocktail atât de cunoscut merită o zi dedicată. Ziua Națională a Margaritei a apărut ca o activitate de marketing care avea să promoveze producătorii de tequilla. Însă această mare sărbătoare nu trebuie ratată. Pe 22 februarie, în fiecare an, fanii acestui cocktail sărbătoresc cu un pahar de Margarita servit în compania prietenilor.

Un cocktail plin de mister, cu o istorie amețitoare, Margarita încă își dispută inventatorul. Cu toate că nu se știe cu exactitate cine a fost primul barman care a ajuns la forma finală, există mai multe teorii posibile, parcă rupte din filme.

În funcție pe cine vei întreba sau pe cine vei alege să crezi, Margarita a luat naștere undeva între 1930 și 1940 sau în cel mai rău caz, nu are o dată cunoscută, fiind doar o reinterpretare a unei cocktail clasic, mult mai vechi.

Una dintre teorii, și poate chiar una dintre cele mai convingătoare, implică o mare actriță a acelor vremuri, Marjorie King. Aflată într-un restaurant cu specific Mexican, Marjorie îi cere barmanului Carlos (Danny) Herrera un cocktail.

Însă comanda nu avea să fie una simplă, deoarece aceasta l-a informat pe barman despre alergia ei la toate tipurile de alcool, cu excepția tequillei. Herrera avea să primească o adevărată provocare, însă în final acesta a rezolvat problema adăugând într-un pahar tequilla, suc de lămâie, sare și gheață, dând naștere primei Margarita, în 1938.

Conform unei alte teorii, inventatoarea de drept a Margaritei este Margaret “Margarita” Sames, o persoană importantă din Dallas. Povestea are loc în Decembrie 1948, în timpul unei petreceri de Crăciun ai cărei protagoniști sunt Margaret și Bill Sames.

Aflați în Acapulco, cei doi invită mai mulți prieteni în vizită. Ca o gază bună, Margaret dorește să le ofere oaspeților o băutură răcoritoare care să poată fi servită lângă piscină, înainte de cină. Tequilla era băutura ei favorită, astfel că aceasta nu putea să lipsească. În cele din urmă, Margaret avea să adauge Cointreau, renumitul lichior de portocale. După mai multe încercări, rezultatul a fost unul apreciat de către toți invitații.

Servit într-un pahar de shot, mixul de tequilla și Cointreau era însoțit de o felie de lămâie și sare. Printre invitați s-au numărat proprietari de hoteluri și restaurante care au avut un rol important în popularizarea băuturii.

De atunci și până acum multe s-au întâmplat, chiar dacă gustul autentic al Margaritei nu a fost afectat. În anii 70, Mariano Martinez avea să își deschidă un restaurant cu mâncare Tex-Mex, de unde Margarita nu putea să lipsească din meniu. Cerea fiind atât de mare, Martinez, se află în căutarea unei soluții ingenioase prin care să ușureze procesul de realizare a cocktail-ului.

Fără să își dea seama, Martinez avea să inventeze prima mașina de Frozen Margarita. Un adevărat succes, prima mașină de Frozen Margarita se află la muzeul Smithsonian National Museum of American History din Statele Unite ale Americii.

2. Rețetă Margarita: Ingrediente și mod de preparare

Margarita este un cocktail potrivit pentru toate gusturile reușind să combine la perfecție gustul dulce, amar și acru. Ușor de realizat, cu doar câteva ingrediente, Margarita poate fi savurată alături de prieteni la tine acasă, la piscină sau pe o terasă în răcoarea nopților de vară. Îndrăznește și încearcă să prepari acest cocktail. Nu vei da greș dacă urmezi sfaturile pe care ți le oferim.

Ingrediente (o persoană):

 • 60 ml tequila. Pentru un gust autentic îți recomandăm Sierra Gold, o tequila aurie originară din Mexic cu o aromă puternică de agave albastre. Sierra Gold este disponibilă în magazinul nostru la un preț atrăgător. Jose Cuervo este o alegere potrivită indiferent de ocazie, datorită gustului aromat. Originară din Mexic, Jose Cuervo este disponibilă pe debaut.ro.
 • 30 ml lichior sau triplu sec. Rețeta originală conține Cointreau, faimosul lichior de portocale originar din Franța. Îl găsești acum și pe debăut.ro la un preț irezistibil.
 • 30 ml suc de lime
 • Gheață zdrobită
 • Lime și sare de mare

*Dacă vrei să prepari această băutură pentru 2 persoane, dublează cantitățile. Mod de preparare:

 1. Vei avea nevoie de un pahar special pentru Margarita. Acest pahar are o cupă largă, joasă, potrivită pentru savurarea băuturilor cu multe cuburi de gheaţă.
 2. Adaugă toate ingredientele într-un shaker, inclusiv gheața, și amestecă bine.
 3. Toarnă mixul obținut într-un pahar.
 4. Pentru a putea orna gura paharului cu sare, vei umezi buza exterioară a paharului cu ajutorul unei felii de lime.
 5. Ornează paharul cu o felie de lime și sare.

3. Tot ce nu știai despre Margarita

1. Există o regulă a proporțiilor dacă dorești să obții o băutură cu gust autentic:

 • 2:1:1 = 6:3:3 (50% tequila, 25% Triplu Sec, 25% suc de lămâie sau limetă).
 • 3:2:1 = 6:4:2 (50% tequila, 33% Triplu Sec, 17% suc de lămâie sau limetă).
 • 3:1:1 = 6:2:2 (60% tequila, 20% Triplu Sec, 20% suc de lămâie sau limetă).
 • 1:1:1 = 6:6:6 (33% tequila, 33% Triplu Sec, 33% suc de lămâie sau limetă).

2. Margarita în spaniolă înseamnă margaretă (daisy). Daisy este un cocktail din perioada prohibiției care avea la bază o băutură alcoolică, zahăr și un sirop acru (suc de lămâie).

3. Sarea are un rol foarte important. Chiar și o cantitate mică adăugată în băutură îi poate influența aroma finală.

4. Cea mai scumpă margarita a fost servită în 2013 și costa 1200$. Băutura era realizată din produse de înaltă calitate, tequila costând 1800$ sticla. Gheața era realizată din șampanie scumpă, servită apoi în pahare de cristal marca Ralph Lauren. Scopul acestei activități a fost unul nobil, banii strânși fiind donați unei ONG.

5. În medie, americanii consumă aproximativ 185,000 de pahare de Margarita pe oră. Există peste 70 de variații ale acestui cocktail, însă acestea sunt favoritele noastre:

 • Blood Orange Margarita: Tequila, Triplu Sec, Campari, suc de portocale roșii, suc de lime, zahăr.
 • Celtic Margarita: Scotch whisky, triplu sec și suc de lămâie
 • Lolita Margarita: Miere, tequila, suc de lime și Bitter
 • Lucky Lily Margarita: Miere, tequila, suc de ananas, suc de lime și piper negru
 • Tiki Margarita: Tequila, sirop de migdale și suc de lime

Cine suntem noi?

Debaut.ro este magazinul online de băuturi de unde îți poți achiziționa cele mai bune, calitative și inedite produse, totul la un preț atrăgător. Indiferent că vrei să faci un cadou excentric sau să organizezi o petrecere, gama noastră variată de produse îți va îndeplini toate așteptările. Te așteptăm pe site pentru a alege produsele dorite.

Toate comentariile