Sex on the beach - un cocktail intrigant

Sex on the beach - un cocktail intrigant

Sex on the beach este un cocktail intrigant, așa cum îi spune și denumirea, este un cocktail jucăuș, îndrăzneț cu o rețetă ușor de realizat și ingrediente delicioase. Cocktail-ul tipic de servit pe marginea piscinei, în bătaia soarelui, Sex on the beach este preferatul multor persoane care preferă cocktail-urile dulci, aromate.

 1. Istoria Sex on the beach: unde a luat naștere acest cocktail îndrăzneț
 2. Rețetă Sex on the beach: Ingrediente și mod de preparare
 3. Tot ce nu știai despre Sex on the beach

1. Istoria Sex on the beach: unde a luat naștere acest cocktail îndrăzneț

La fel ca oricare cocktail și Sex on the beach are o istorie tumultoasă și numeroase teorii despre cum a luat naștere, cine a fost inventatorul de drept și cum se servește corect. Cea mai populară teorie este cea conform căreia Sex on the beach a luat naștere în Fort Lauderdale, Florida.

Conform acestei teorii, în anul 1987, o companie distribuitoare de băuturi alcoolice numită National Distribution, în încercarea de a promova unul dintre cele mai recente produse, lichior de piersici organizează un concurs.

În timpul vacanței de primăvară (Spring break este vacanța de primăvară oferită studenților și elevilor cunoscută pentru festivalurile și petrecerile nebunești, încă din 1930) barurile au primit provocarea de a vinde cantități cât mai mari din noul lichior de piersici. Barul care reușea să vândă primul cantitatea cea mai mare avea să primească 1000$, iar barmanul care a ajutat la vânzarea acestora primea 100$.

Confetti bar, un bar din Florida acceptă provocarea, iar barmanul Ted Pizio incorporează noul lichior într-un cocktail nou care avea la bază vodkă, suc de portocale, Grenadine și noul lichior de piersici. Denumirea a fost aleasă cu scopul de a vinde: Sex on the beach, Ted considerând că principalele motive pentru care studenții alegeau Fort Lauderdale ca destinație pentru vacanța de primăvară erau sexul și plajele minunate.

Cu alte cuvinte, unul dintre cele mai memorabile cocktail-uri din a doua jumătate a secolului XX a fost rezultatul unei campanii de marketing.

Deși nu se știe dacă Ted Pizio a reușit să câștige marele premiu, cocktail-ul creat de el a reușit să câștige popularitatea studenților aflați în acel moment în vacanța de primăvară. În timp ce rețeta inițială a lui Pizio conținea Grenadine, în prezent acest lichior a fost înlocuit cu suc proaspăt de merișoare, rezultatul fiind la fel de aromat și colorat.

Cu toate acestea, conform unei alte teorii Sex on the beach a fost inventată în anul 1982. Rețeta a fost descoperită într-o carte cu rețete de cocktail-uri din acea perioadă publicată de către American Bartenders School.

Rețeta era ușor diferită fiind o combinație între Fuzzy Navel, o băutură pe bază de suc de portocale și lichior de piersici și Cape Codder, un cocktail ce combină vodkă, suc de merișoare și lime.

Indiferent de povestea pe care alegi să o crezi, Sex on the beach rămâne un cocktail perfect pentru serile călduroase de vară servit alături de cei mai buni prieteni, de preferat pe o terasă pe malul mării.

2. Rețetă Sex on the beach: Ingrediente și mod de preparare

Sex on the beach este un cocktail aromat, ușor de preparat care nu necesită multe ingrediente. Dacă iubești vara și cocktail-urile dulci și răcoroase îți recomandăm să încerci măcar o dată cunoscutul Sex on the beach. Nu îți fie teamă să ceri barman-ului această băutură, el va știi din dată ce va avea de făcut.

Ingrediente (o persoana):

 • 45 ml vodkă. Noi îți recomandăm să folosești Absolut Vodka, o vodkă pură cu un gust rotund și rafinat care va aduce plus valoarea cocktail-ului tău. Absolut Vodka este acum disponibilă pe debăut.ro la un preț atractiv. Poți încerca și Finlandia, vodka preferată a barmanilor de pretutindeni, disponibilă acum pe debăut.ro la un preț redus. 
 • 15 ml de lichior de piersici. Poți folosi De Kuyper Peachtree, un lichior cu aromă de piersici, cu un gust delicios și delicat disponibil acum pe debăut.ro la preț redus. 
 • 60 ml suc de merișoare
 • 60 ml suc de portocale
 • Gheață

*Dacă vrei să prepari această băutură pentru 2 persoane, dublează cantitățile. 

Mod de preparare:

 1. Ai nevoie de un pahat înalt sau highball. 
 2. Pune gheața într-un shaker și adaugă restul ingredientelor. 
 3. Amestecă bine și strecoară băutura într-un pahar răcit în prealabil.
 4. Decorează paharul cu o felie de portocală.

Dacă vrei să scoți în evidență toate aromele acestui cocktail delicios, îl poți servi alături de pește, mâncare indiană sau mexicană, paste sau chiar cheeseburger.

3. Tot ce nu știai despre Sex on the beach

1. Sex on the beach are numeroase variațiuni care merită încercate. Majoritatea sunt servite sub același nume însă ingredientele diferă:

 • Hard Rock Cafe servește o variantă care conține: vodkă, Chambord, un lichior fructat extrem de aromat, Midori, un lichior de pepene galben, suc de lămâi, suc de ananas și sirop de zahăr.
 • Alte variațiuni folosesc atât suc de portocale, cât și suc de ananas.
 • Grenadine este folosit uneori în locul sucului de merișoare.
 • Pentru extra aromă uneori se adaugă și Amaretto.
 • Woo Woo este Sex on the beach dar fără suc de portocale.
 • Sex on the beach fără alcool este cunoscut sub numele de Safe Sex on the Beach, Cuddles on the Beach sau Virgins on the Beach.
 • En la playa: este o reinterpretare a cocktail-ului Sex on the beach și conține tequilla, suc de fructe și lichior de piersici.
 • Sex on fire este Sex on the beach, vodka fiind înlocuită cu wishky cu aromă de scorțișoară.

2. Știai că în majoritatea cazurilor doar 5% din merișoare sunt servite proaspete? 95% din producție este folosită pentru a produce suc, sosuri pe bază de merișoare și alte produse asemănătoare.

3. Sex on the beach are un aport caloric de 159 de calorii, dintre care 22% reprezintă vitamina C. Dacă totuși te simți vinovat după ce ai servit un pahar poți să scapi de aceste calorii foarte ușor, printr-un antrenament scurt cu greutăți de 23 de minute. Mai multe informații nutriționale găsești aici.

Cine suntem noi?

Debaut.ro este magazinul online de băuturi de unde îți poți achiziționa cele mai bune, calitative și inedite produse, totul la un preț atrăgător. Indiferent că vrei să faci un cadou excentric sau să organizezi o petrecere, gama noastră variată de produse îți va îndeplini toate așteptările. Te așteptăm pe site pentru a alege produsele dorite.

Toate comentariile