Long Island Ice Tea - un cocktail pentru cei puternici

Long Island Ice Tea - un cocktail pentru cei puternici

Long Island Ice Tea este cocktail-ul perfect pentru serile călduroase de vară. Chiar dacă te aștepți ca acest mix să conțină Ice Tea, te anunțăm că băutura are o concentrație de 22% alcool și nu conține nici o urmă de ceai. Citește mai departe și vezi de unde provine denumirea și cum se prepară un Long Island à la carte.

 1. Istoria Long Island Ice Tea: Omul din spatele rețetei
 2. Rețetă Long Island Ice Tea: Ingrediente și mod de preparare
 3. Tot ce nu știai despre Long Island Ice Tea

1. Istoria Long Island Ice Tea: Omul din spatele rețetei

Istoria cocktail-ului Long Island Ice Tea începe în anul 1920, în Kingsport, Tennessee. Conform istoriei, în perioada 1919 și 1933, în timpul prohibiției americane care prin amendamentul 18 interzicea producerea, vânzarea și transportul alcoolului, a obligat populația Statelor Unite să devină inventivă în ceea ce privește consumul de alcool. De aceea, în această perioadă au luat naștere mai multe cocktail-uri care aveau rolul de a masca consumul de alcool.

Prima mențiune a cocktail-ului datează din 1920, așa cum am menționat anterior. Bishop, un membru al comunității din Kingsport, Tennessee ar fi combinat tequila, vodka, gin, rum, whiskey și sirop de arțar. Mix-ul de ingrediente avea o culoare asemănătoare ceaiului, de acolo aluzia la Ice Tea.

Întâmplarea se desfășura într-un bar numit Long Island, de acolo provenind și numele. Cu toate acestea, episcopul a ales să-și denumească creația “Old Man Bishop” (Bătrânul Bishop). Abia după moartea acestuia, în 1940, fiul său Ransom Bishop avea să rafineze rețeta asemănându-se cu coktail-ul servit în prezent în lumea întreagă.

În 1961, cocktail-ul Long Island Ice Tea avea să fie menționat pentru prima dată în literatură în cartea de rețete Betty Crocker's New Picture Cook Book , o carte de rețete cu imagini, reper pentru cultura americană. În prezent această rețetă poate fi găsită pe site-ul lor, o informație cheie în controversa din jurul băuturii.

În 1966 Long Island Ice Tea este din nou menționat, de această dată în cartea ce îi aparține Virginiei T. Habeeb, American Home All-Purpose Cookbook. Așa cum îi spune și numele cartea conținea rețete tipice americane, de mâncare și băuturi, care nu trebuia să lipsească din nici o bucătărie americană.

O altă poveste despre originea mixului susține că băutura nu a fost inventată înainte de 1970, transformând cocktail-ul în cel mai tânăr cocktail. Conform acestei versiuni, meritele îi aparțin barman-ului Robert Butt, din Long Island, New York. Sursa acestor povești este însuși Robert Butt, care explică cum a luat naștere Long Island Ice Tea. Aceste menționează faptul că ideea i-a venit atunci când s-a înscris într-o competiție unde ca probă avea să creeze o băutură care să conțină triplu sec.

Deși o rețetă asemănătoare este menționată cu mult înainte ca barman-ul din Long Island să inventeze cocktail-ul, Robert susține că ideea lui a fost originală și că îi aparține în întregime.

2. Rețetă Long Island Ice Tea: Ingrediente și mod de preparare

Long Island Ice Tea este cocktail-ul preferat al celor care preferă o băutură cu o tărie peste medie, având un procent total de alcool de 22%. Deși rețeta poate părea complicată la prima vedere, mixul este ușor de reținut și de preparat, având în componență 5 tipuri de băuturi spirtoase de culoare albă.

Ingrediente (o persoană):

 • 15 ml triplu sec, noi îți recomandăm să alegi DeKuyper triplu sec, un lichior aromat, perfect pentru cocktail-uri, disponibil acum pe debaut.ro la un pret de neratat
 • 15 ml rom alb, poți alege între renumitul Havana Club Anejo Blanco, un rom de culoare albă cubanez, sau Bacardi Carta Blanca, rom alb cu arome delicioase de migdale și vanilie, disponibile pe debaut.ro la un pret atrăgător. 
 • 15 ml gin. Poți alege între clasicul Beefeater London Dry Gin sau renumitul gin Bombay Saphhire pe care le găsești acum pe debaut.ro. 
 • 15 ml vodka, noi îți recomandăm să alegi Absolut Vodka, o vodcă perfectă pentru mixuri disponibilă pe debaut.ro, varianta de 1L beneficiind de o reducere. 
 • 15 ml tequilla. Poți alege între Camino Blanco, o tequila cu aromă bogată de agave și melasă din trestie de zahăr sau Olmeca Silver, un sortiment cu gust proaspăt. Ambele băuturi sunt disponibile pe debaut.ro la un preț imbatabil. 
 • 30 ml mix acrișor
 • Cola
 • 1 felie de lămâie sau lime
 • 2-3 frunze de mentă proaspătă
 • Gheață

Dacă dorești să prepari rețeta pentru două persoane trebuie doar să dublezi cantitățiile. 

Mod de preparare:

 1. Vei avea nevoie de un pahar înalt (Collins sau Sondă cum este cunoscut la noi). 
 2. Pune gheață în pahar și toarnă toate băuturile în pahar împreună cu mixul acrișor. Toarnă cu atenție pentru a nu altera aroma băuturilor. 
 3. Amestecă bine toate ingredientele. 
 4. Umple paharul cu Cola până sus. 
 5. Garnisiți cu o felie de lime și mentă proaspătă.

3. Tot ce nu știai despre Long Island Ice Tea

 1. Cocktail-ul Long Island Ice Tea conține 217 calorii, dintre care 5% carbohidrați și 23% Vitamina C. Dacă ești unul dintre cei care numără fiecare calorie, să știi că poți scăpa de cele 217 calorii printr-un antrenament cu greutăți de 38 de minute sau dacă alergi 18 minute.
 2. Nu conține deloc Ice Tea, chiar dacă din denumire ai crede că printre ingrediente se regăsește și ceaiul.
 3. Exista mai multe variațiuni ale cocktail-ului, cea mai renumită fiind Purple Rain. Mixul este același însă Triplul Sec se înlocuiește cu un shot de Chambord, un lichior elegant produs în Franța, iar Cola este înlocuită cu un amestec de lămâie și lime.
 4. Long Beach Tea este un cocktail asemănător cu Long Island Ice Tea, Cola fiind înlocuită cu suc de merișoare pentru un gust mult mai dulce.
 5. Miami Iced Tea este o reinterpretare a Long Beach, un ingredient suplimentar fiind adăugat, și anume, “pălincă” de piersici. 
 6. Hawaiian Iced Tea are la bază rețeta pentru Long Island Ice Tea, Cola fiind înlocuită cu suc delicios de ananas.
 7. Electric Iced Tea este un minunat cocktail de culoare albastră care are la bază rețeta pentru Long Island Ice Tea. Înlocuiește triplu sec cu blue curacao și Cola cu suc de lămâie și lime și obții această băutură electrizantă.
 8. Texas Tea, așa cum reiese și din denumire, este o reinterpretare a faimosului Long Island Ice Tea specifică statului american Texas. Poți să obții această băutură doar prin adăugarea bourbon-ului la rețetă. Găsești o gamă variată de bourbon de calitate pe debaut.ro. 

Cine suntem noi?

Debaut.ro este magazinul online de băuturi de unde îți poți achiziționa cele mai bune, calitative și inedite produse, totul la un preț atrăgător. Indiferent că vrei să faci un cadou excentric sau să organizezi o petrecere, gama noastră variată de produse îți va îndeplini toate așteptările. Te așteptăm pe site pentru a alege produsele dorite.

Toate comentariile